__

__

何時可以影到一串無廣告的九巴?

九巴又加價全城火滾, 分拆廣告收益一早就被踢爆晒!范國威亦借此論點近期不斷發炮狂轟, 行政會議唔聽就預咗, 但都叫做立此存照盡過努力。鄭經瀚亦响《信報》專欄「大班人語」開炮狂打, 除咗廣告之外亦駁斥歐陽杞浚嘅「市值購入車廠地」之謬論。詳情可閱D100 Facebook 專頁的轉載 (link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=342126309232963)

分拆廣告收益嘅問題除咗擾人清夢嘅Roadshow 垃圾節目之外, 仲有車身、車廂、椅背的平面廣告。椅背嘅貼紙俾人多手撕毀已經變得平常不過;車廂嘅廣告又唔係個個精緻到出前一丁嗰個咁受到歡迎;車身廣告...... 小弟並非「巴膠」成日影巴士, 但也留意到近年真係想搵架無廣告嘅「純影」真係難上加難。問過一些較常影巴士的朋友們, 佢哋都話「想影到架無廣告嘅車已經接近無可能」





由此證明, 廣告收益應該增加唔少, 但就因為分拆賬目結果就弄得巴士營運出現虧損。亦同時搞到依家條街真係唔知似乜!!!

返回主頁

沒有留言: