__

__

王光亞啟示錄

王光亞表示他也要委托人脈從香港帶奶粉給他的孫女指, 故此「限奶令」使他感到頭痛。身為中共高層官員為香港的政策而頭痛, 而不是「限奶令」的根源問題 ── 三聚氰胺問題, 簡直荒謬!



亦由呢個情況睇到, 整個三聚氰胺犯罪集團關係鏈相當龐大, 大到連王光亞嘅級數都只能透過香港嚟「求援」, 反映住毒奶問題的嚴重程度並非常人能夠想像。但是又不得不提, 其實外國奶粉係可以入口中國, 進口關稅亦只係5%。但點解大陸人都唔買? 因為由入口商到零售店舖, 中間經過最少十層的轉手, 所謂「過河濕腳」, 價錢墊高咗唔少, 大陸人另一憂慮就係中間唔知有無用做手腳, 所以佢哋好堅持要「國外直送」保證真貨無假。

另一個事實係連王光亞都唔敢郁三聚氰胺犯罪集團, 咁啲泥民百姓點敢郁吖。但香港人既文明講規矩、心地又善良嘛, 唔嚟香港搶去邊度搶? 況且王領導都派人嚟香港搶咯, 有乜所謂唧。但就係突然間香港要「限奶」, 估唔到「港燦們」食碗面反碗底, 所以咪發難「你敢斷我奶, 我就斷你東江水, 看誰先死!」所謂向弱者抽刃, 唔恰你香港人唔通走去郁隨時雜種狗個唔知乜親戚有份嘅毒奶集團咩! 但似乎實情係「要不是香港, 你王光亞個孫女早就完蛋啦!!!」

講到尾都係三聚氰胺犯罪集團嘅問題, 但連王光亞都要咁搞法, 我哋仲可以期望啲乜吖, 唔通真係學林輝話齋, 餵人奶吧, IT'S ALL ABOUT DETERMINATIONS, 留返所有奶粉俾「血濃於水嘅同胞」呀?

延伸閱讀
三聚氰胺問題, 大陸人自己搞掂佢

返回主頁



沒有留言: