__

__

大賀英國皇室添丁

英國威廉王子夫人, 王妃嘉芙蓮 (原名係Catherine Middleton。Kate 係一個對Catherine 的習慣性簡稱) 在香港時間今早誕下男嬰,英國舉國歡騰(蘋果日報即時新聞16:18)
香港呢邊都有點點歡樂氣氛。但暫時未及得上前年4月29日佢哋大婚當日,還記得當日成個香港好似時光倒流到1982年查理斯王子同戴安娜結婚,成個香港變咗做Part of UK。共匪們激到血壓暴升。

但又話分兩頭說,香港人唔止飲英國奶大,昔日「英國殖民走狗」對香港點都好過依家共匪傀儡管治之下,市民掛住事頭婆係好正常,所以我預計「皇曾孫」嘅歡樂會醞釀幾日就會出晒嚟,真係期待陳佐洱心絞痛入院的新聞!

英國對香港人的尊重領事吳若蘭繼續展現出嚟,農曆年賀詞用上了香港音粵語,今次皇曾孫出世接受《蘋果日報》訪問,同樣以粵語應對。


相比共匪們開口埋口話香港人唔講共匪語,又或者張匪曉明唔駛旨意會講香港話,簡直相形見拙吧!
吳若蘭表示未定會否在港舉行慶祝活動,甚至威廉王子如果會訪港,我相信必定激到香港市委書記辦公室必定激到爆炸。

但無論如,「皇曾孫」應該會激到共匪們爆血管,香港人要好好錫晒佢呀!!

返回主頁

沒有留言: