__

__

梁齊昕與彭雅思

Who is 彭麗思?

認得了吧


港督彭定康的孻女,原名 Alice Patten,屈指一算今年已經35歲。是否已婚、以至已為人母,無從稽考。但以今日高登仔嘅思維睇返當年只是未夠20歲嘅小妹妹嘅 Alice,肯肯定係女神級,仲必定長年高據榜首位置。

即使佢兩個姐姐當年已算是「中女」,又傳聞大家姐嘅性格比較臭串,點計三姊妹都唔是太差的吧。

尤其是 Alice 的吸引,該不單只甜美樣貎、燦爛笑容,又或者誘人的身材


更重要的是在港生活五年,彭督一家上上下下一副和藹親民的姿態,Alice 沒有「港女」劣態,更投入香港的各類活動,例如上圖之「疑似走光照」,記憶中是她參與一場慈善時裝表演,在後台整理時被記者拍到。又記憶中她以至彭督事後沒有向傳媒大興問罪之師,而只隨時間過去。

反觀梁小姐雖然相貎不算「岩杉起角」、身材也該不是ipad,可是近月有關梁小姐的新聞,要不是有如宮庭內鬥,就是港女上身般。最肉酸嘅就係佢個仆街地下黨員老豆搞到香港烏喱單刀,佢又唔會好似姜文杰、姜麗文低調不談老豆秦沛,以至 Robynn & Kendy 嘅葉晴晴刻意避開佢阿爺係葉劍英。孭住個負累都唔識掉,仲响有線電視狂講老豆老母,點會唔仆晒直吖。再者,仲有所謂朱玉在前,鄭欣宜、陳宇琛、楊天經呢啲「有板你睇」......

小弟唔對個別人士嘅表現或前途作出評論,但成件事發展到突然被消失,到底係佢個共匪老豆 (甚至共匪高層) 嘅所謂公關手段佈局,定還是真係得罪咗佢個共匪老豆 (甚至共匪高層),真係切勿跟車太貼!!

一個係眾望所歸嘅香港第一家庭,另一個係人人喊打嘅所謂「皇朝宮庭」
我唔知你哋想要邊一個,我就肯肯定要 Alice 喇 !
(頭盔:純粹FF,我唔想俾人打)

返回主頁

沒有留言: