__

__

共匪狠批港獨就要收聲??

共匪終於對港獨、城邦論、本土論述大發雷霆

2015-3-7 文匯報 (可點擊放大)

左賊、飯桶該在暗批「一早話咗唔好提呢啲嘢激嬲『阿爺』架啦...... 依家出事喇,仲要爭取民主普選呢,真係俾呢啲歧視排外法西斯累死」


左賊、飯桶個腦充斥大漢民族主義、大一統思想就係人都知,呢啲可能嘅想法更加反映出佢哋只係奴才心態,乜都要睇「上面」頭。
即係話,佢哋嘅思維仲係封建制度嘅「從上而下授權」嘅思想,同民主制度本質「從下而上授權」完全相反
咁的話,佢哋仲配乜嘢講「民主」吖!!

另一方面,佢哋根本唔曉共匪本質 ── 你唔「激嬲」佢,佢都發晒火架啦。下下龜縮就會俾你有好日子過呀?
咁嘅心態,同「中史」、中文科成日提到「苟且偷安」有乜分別? 鬧港燦政治冷漠之餘,咪又係只係想响暴政之下得殘羹剩飯。

或者兩者夾埋嘅結論,只不過佢哋只係想做奴才甚至奴隸,得閒出嚟嗌幾句「建設民主中國」,搞下「抗爭可持續發展」,總之共匪仍然存在而佢哋嘅「目標」仍未達成,就可以繼續呃飯食。

香港要爭取民主、改善社會秩序,旨意呢堆無執政意志嘅友仔,真係死得!

返回主頁

沒有留言: