__

__

好想聽下冚家富你仲有乜好解釋




黃世澤拆局范國威敗陣的可能,大家可能覺得「有無咁誇張」。但嘗試分析以下問題:

1. 冚家富本身係律師,亦有在電台主持評論節目。理應有足夠政治判斷能力,該知道出嚟選會有何個人政治後果;
2. 冚家富一直話唔會選,但架救護車响7月初被發現。然後佢响7月12日表態會出選新界東。但所知期間沒有太積極的備戰;
3. 小弟7月25日出文《機電工程署同消防處解釋下好喎》,然後的,咖喱飯係有「抄我功課」出信去問政府 ── 唔該對返晒啲底盤號碼同車牌,與及使用現況。但所知港共傀儡政權一直沒有回覆;
4. 冚家富响7月28日攞夠提名去報名。

以上四點反映的 Timing facts 係完全刎合:
中共意圖要鏟除范國威這在過去四年由議會開始推動「本土主義」的眼中釘,在覓適合人選時鎖定了冚家富。而本來冚家富知道政治後果「唔做得」,但又可能有痛腳俾共匪揸住,只好「應酬下」就算,沒打算真正的去馬。

而直到咖喱飯出招於 ZG 救護車事件,中共港共知道呢單嘢唔可以被出事,於是向冚家富落重注,迫佢追殺新同盟。而兩日攞夠100個提名 (甚至「買保險」攞夠200 - 300個),係絕對無難度,又甚至沙角博康乙明三條傻仔早就受到某個叛徒同新同盟內鬼指揮做定晒功夫都唔係無可能。

亦即係話,世澤的拆局不是無的放矢,可能性係存在而且極高。

還有的,據報冚家富目前身在大英祖國;而呢幾日飛英國嘅機位因為當地學校開學而非常緊張,不論係直航的BA,CX,VS,或是轉機的AY,EK,QR,SQ...... 都爆到九彩。即係話佢張機票極有可能係一早買定,亦即係話佢由始至終都知道自己執行緊一個唔會勝出取得議席嘅任務。

好吧,冚家富做證婚生意總會遇上耶撚,送一節聖經俾佢:
在受試探的時候,總要給你們開一條出路 (哥林多後書10:13)
冚家富一係就爆出邊個叫你咁做,收咗幾多錢;沙角博康乙明三條傻仔之外仲有邊幾個同謀。

唔爆嘅就唔好返嚟香港!

另外,奉勸各位準新人,一個操守誠信咁有問題嘅律師同你哋做證婚,會唔會同時帶來咒詛,自己好好諗下。要搵到一個識搞氣氛嘅證婚律師唔係難,未夠鐘嘅就快啲換人,唔好俾呢啲人渣拖累。

返回主頁

沒有留言: