__

__

民主黨躝返深圳河以北做政協啦

成個早上Home Office (自己屋企,唔係英國內政部),無完全睇實立法會大亂鬥。跟其他一路mon 住電視直播嘅朋友溝通過之後,確定了護送游蕙禎同梁頌恆嘅人鍊除咗有毛孟靜、長毛、慢咇、邵家臻,仲有岳少同我估唔到响度嘅張超雄 (應該仲有的,未確定到晒)。就連鄭松泰不單護送,仲第一個引用議事規則向梁君彥大迫供。不過,同時間確定人鍊內一隻白鴿都無。係,唔好話50萬票王鄺俊宇,連林卓廷都都無响度。



雖則民主黨呢個情況係預計之內,但黃碧雲响「事後會」明言無參與護送,仲重申「反對辱華言論」立場。

喂喂喂,咁即係同場外班土共動員嘅阿伯阿嬋同一立場喎!!! 仲要樣更重要嘅要留意的,黃碧雲係民主黨中委,佢咁講得出口即係代表住這就是民主黨嘅官方立場!!!

天下皆知民主黨與青年新政嘅港中關係立場就是水火不容。黃碧雲言下之意,即是民主黨不單只繼續親疏有別私怨大過天,更是「建設民主契丹」嘅重要性蓋過香港嘅法治、三權分立等核心價值。亦即是話只要不是支持「建設民主契丹」者都視為敵對的。

今次事件反映民主黨就是「建設民主支那」大過天,大到民主基本大原則都擱在一旁,話之游蕙禎死活,咁仲有乜資格講民主二字?仲有乜資格話「爭取民主義無反顧」?

小弟講過好多次,要咁堅持「建設民主契丹」就唔該遷居深圳河以北去建過夠,唔該民主黨黨員全部辭職,然後去跪叩689 張匪曉明俾返張回鄉卡佢哋,可以躝返去共匪治區「成就祖國民主大業」。

延伸閱讀
睇嚟想搞掂游蕙禎嘅唔止土共
六四晚維園,你去我唔去
六四仲拗乜鬼

返回主頁



沒有留言: