__

__

梁三八你以為自己真係惡晒

雖則劉小麗有啲嘢我唔BUY,但在不會「私怨大過天」原則之下,佢今日搵部電話播錄音同689回帶,呢個招數簡直一絕。

英國人梁君彥唔知係咪事先收到風of about 錄音內容係羞恥689,定係鞋油上腦護主心切,劉小麗都未正式撳制播帶就話佢擾亂議會秩序要趕佢出去。

(原LINK: http://news.tvb.com/local/588048046db28ce70787b2de)

俾人追「根據邊條議事規則」都講唔出,好明顯呢條英國殖民走狗只係以為自己係主席就想點就點。簡單啲講即係「朕即聖旨」,想點就點唔駛同你解釋咁多。但從法治觀念原則角度,梁三八此舉完全視規矩如無物。

另一方面,剛才中午响茶記食飯,隔離枱啲港燦阿哥阿姐阿叔阿嬋睇咗CCTVB 新聞就七咀八舌話劉小麗無厘規矩搞亂立法會,真係有少少想爆seed。但亦引證得到點解梁三八呢類仆街冚家鏟仲有佢嘅生存空間,就係多得小農奴隸基因。

而望返轉頭去返游蕙禎MP 宣誓風波,根本今屆立法會都唔係做嘢。再講得血淋淋啲根本就係統監府同689玩晒。我可以講有部份商界大Master睇得通呢個情況,而決定唔賣賬俾689。

順帶一提,亦可以解釋到運輸署負責驗車嗰堆官點解會有恃無恐,成日開口埋口「總之就唔得」,話之你攞齊法例條文凶佢都仍然撒賴擺官威。

總之嗰句:成個政府已經俾689以至統監府玩到爛晒

返回主頁

沒有留言: