__

__

總係要為咗女人對奶拗餐飽



澳門母乳協會單膠嘢 (係,我覺得真係好膠),俾輔仁媒體炒到拆晒天,仲要搞到 (懷疑) 兒童色情照片,心諗嗰句:駛唔駛去咁盡呀?!

無錯,五歲仔仲要啜阿媽 LIN 頭係有啲誇張,但個阿媽肯餵,又唔介意响沙灘露奶俾人睇,關你哋要「道德塔利班」上腦乜事呢?

咁就想問:
  • 當的士佬擺段餵人奶嘅車 cam 片上網,一個二個起勢鬧爆個的士司機正一仆街,仲要搞到報警撚召喚;
  • 又响食店有阿媽除咗上衫俾個B啜奶,而有人叫個阿媽唔好做埋啲咁「傷風敗德」嘅事,叫佢去廁所餵,又全世界發晒癲叫嗰條友去廁所扒飯盒;
  • 然後全世界嘈生晒話香港無為母乳餵哺提供足夠支援,尤其是設施方面。
點解仲係要「LIN 頭是不雅」嘅思想呢?

成件事根本又係 sexual associate 看待女性胸部作為出發點,從泛道德主義為基礎,認為女性不應在大庭廣眾露出胸部;又基於香港淫審處訂定嘅標準 (仲有 Facebook 嘅規條) ~ 見到乳頭就係不雅,於是乎就覺得成單嘢好唔掂,因而嘈起上嚟。

再拉闊啲去講,如果唔係阿媽餵奶,而只係一個正常身形嘅女仔响沙灘以至街上 Topless,你哋又會唔會嘈生晒吖?

紐約市有女性爭取街上 Topless 「合法化」(寰宇膠事錄 2012-6-28),你哋唔去花園道3號抗議?係囉,又搬龍門話「外國人嘅價值觀點同我哋『中國人』呢」.....

女性夠膽不顧他人嘅性聯想露出自己對奶,那管任何目的,都係她的個人選擇。


呢個世界,唔計人妖、雙性人,唔係男人就係女人。男人就一定有啫啫春袋,女人就一定有波。正常又理性啲講,有乜值得好奇?! 講到尾,一切不過是泛道德主義形成嘅性壓抑,然後就基於對女性胸部嘅性聯想,因而覺得女性露胸 (甚至露 LIN) 是不該嘅事情,欲禁之而後快。

好心就唔好下下用性、道德去看待女人個胸啦。都係嗰句:前世未見過女人個胸咩!

延伸閱讀
夏天為大地帶來......
像天堂的懸崖 ─ 情與慾抉擇
高晧正仲有市場....

返回主頁





沒有留言: