__

__

與其鬧柯P詆毀香港,不如屌爆林建岳



患斯伯格症嘅人嘅其中一個特質,就係耐唔時會爆seed「得罪人」,搞到所謂人際關係唔好。但「患者」爆嘅seed 唔少時候唔係無道理,甚至係事實。

台灣政界名人姚立明曾爆出柯P係患者,柯P就話無診斷過而唔肯定,但就耐唔時拎嚟自膠搞gag。不過,佢經常爆seed就係事實,今次鬧香港無嘢好玩好無聊,啲KOL 又衝出嚟鬧,港燦們就「上身」話要杯葛台北 (咪玩啦,成個「士悶丁」都係你哋堆港燦)。

香港有無嘢玩? 本來好多架,不過自從自由黨揸莊旅發局 (周梁淑怡,跟住就田北俊),香港嘅旅遊業就只得返Shopping Shopping & Shopping。客源Market 除咗「要不是我們來消費你們香港玩單」嘅匪區屁民,就乜人種都唔係客。

到林建岳揸莊就變本加厲,走私奶粉尿片都嗌幫埋葉寶琳嗰啲仆街把口叫包容體諒,再唔係就撻啲做晒馬嘅所謂「旅客人均消費」數據,話支那匪區蝗蟲係上賓唔可以得罪云云,咁嘅旅遊政策同宣傳推廣策略之下,再加埋啲商場冚把冷都係賣支那暴發戶要嚟曬命嘅名牌,咪無嘢玩囉。

呢一切港共傀儡政權為配合支那共匪主子嘅殖民政策,要香港嘅經濟依賴「內地」,搞到旅遊業一落千丈,就是現實。

台北市政府辦公室無必要為柯P嘅爆seed解畫道歉,因為柯P所言亦不過是反映真相;相反地香港呢邊無 point 鬧返佢轉頭。

小弟要講嘅係咁多,唔明就自行 Google 返我寫過幾多有關香港旅遊業不堪嘅文章。

返回主頁

沒有留言: