__

__

張曉明操盤操出大頭佛


或者佢一直以嚟認為呢個先係佢真正嘅職銜,不甘於「聯絡辦主任」呢個真相現實,所以肆無忌憚、處處插手於違反《基本法》第22條嘅香港內部事務,彰顯佢心目中嘅真正身份。

林門鄭氏妖鵝成為柒柒柒特首,張書記 (佢應該好LIKE 人咁叫佢) 連俾佢响舊年立法會選舉出賣過嘅「碌柒暴徒聯合會」都可以搞掂,唔單只立下大功,仲反映到佢身為書記嘅能力。如果江澤民成功政變推翻習近平,應該一定會為佢黃袍加身,俾返呢個正式名份佢。

只不過跳出以上夢境返回現實,張匪曉明主任今次以為搞掂到單大茶飯返嚟,查實為林門鄭氏、689、佢自己製造咗最少三隻炸彈。

第一隻:港燦政治覺醒
小弟嘅睇法唔係任健峰嗰隻打飛機mode,而係過去20年以嚟,撇除小農奴隸基因之盲從權威,港燦普遍認為選委會制度縱有不足,但民意點都會對選委們產生影響力。事實上老懵董、煲呔曾到689,都係呢個結果。於是乎無論長毛點聲嘶力竭高叫「小圈子選舉可恥」、黃浩銘點落力飾演鏡頭前烈士「打倒不公義選舉制度」、四方西點話「我哋要和理非非爭取真普選」、梁家傑余若薇點樣苦口婆心解說選舉制度有乜問題、風險,港燦都唔會聽得入耳。

但今次曾俊華親身上陣,懶理社民連班契弟、人力班信眾同堆垃圾左賊怒屌「攞戲嚟做呃鳩人」,一於當正全民普選咁進行選舉工程,結果高民望落選,就一次過將20年來港燦唔覺係問題嘅問題,完全赤裸裸的擺在一眾港燦眼前,仲要用牙籤拮住上下眼皮無得合埋眼當睇唔到。產生最直接嘅影響係使香港人唔會再信任現有而共匪想永續嘅選舉委員會制度,將會對嚟緊嘅一次政改咨詢產生重大衝擊。要直接啲講係只要支那共匪拋出任何一個可以俾統監府以至中南海操盤可能嘅方案,都必定會反枱收場。間接嘅效果就係香港人對特區政府、北京中央,與及現實係名存實亡嘅一國兩制嘅信心完全崩堤。

妖鵝面對呢隻大炸彈,而同時受制於張曉明以至去到江澤民,根本就無辦法handle,加埋要向選委同一眾鵝粉找數,係唔可能解決得到。呢隻炸彈最遲响政改咨詢展開就會爆。

順便的,恕我得罪全世界都要寫出嚟:過去兩個月,幾乎所有飯桶政客、KOL,包括我一直好尊重嘅韓連山老師,都睇唔到John Tsang 所(鳩)做嘅一切就係鋪排呢個結果,要妖鵝贏都要攬住呢個大炸彈過日子。

長氣講多一次:對付共產黨,好多嘢係只能做不能講!!! 要做只能暗地裡做,明做就會被消滅於萌芽之時。

第二隻:港燦不再受傳統泛民指揮
承接第一隻炸彈,港燦有如被敲醒見到飯桶們三十幾年嚟所謂爭取民主都只係廢話,乜嘢遊行示威請願集會佔領都係真‧鳩做。即時嘅後果唔駛諗一定係社會民主連線唔駛幾耐就會亡黨 (村長可以真係返歸做村代表了),中長期而集中於政壇嘅後果唔單只令到支教民體系、律師黨响未來嘅選舉入面進一步喪失議席。

但更恐怖嘅係當有任何會係「針拮到肉」嘅社會議題發生,飯桶們點和理非非叫唔好衝擊公安、邵家臻點屌「邊個衝邊個係鬼」、四眼陳(淑莊)點大聲話「個大台我話事」嘅都好,將唔會有人再聽佢哋之笛,甚至「追斬」返佢哋轉頭。導致政府同坊間再無任何緩衝或「講數」渠道。

或者張匪曉明以至江匪澤民認為「啱喇,可以出動解放軍坦克,然後宣佈實施18條取消一國兩制接管香港」,但唔好以為你哋嘅反應會快得過香港人囉。再者,就是因為唔再受飯桶們指揮,反過來即係隨時唔駛佢哋吹雞,甚至佢哋未去到現場,已經做晒嘢,魚蛋革命就係例子。

第三隻:經濟危機導致的政治災難
呢隻炸彈威力其實最起碼會係原子彈,係最危險,且又無可能用毛澤東思想至江澤民指導去應付。

共匪治區嘅經濟狀況大家心知肚明,出事嘅一刻必觸及港燦最切身嘅利益 ── 地產物業、股票等資產價值萎縮,引發嘅民怨,睇返2003年老懵董腳痛事件,就知道港共支共唔會有辦法處理。況且到時不論習定江都已是泥菩薩,即係「唔駛搞」。

再者,勁多支那共匪無辦法操控到嘅外圍因素。首要「敵人」唔係美帝走狗金融大鱷索羅斯,而係好多香港人無諗過嘅馬來西亞。

馬來西亞首相納吉貪污導致國內經濟一落千丈,同支那共匪有何關連,可參閱前文《江澤民隨時俾納吉累死》。「馬爆」會幾時發生,點樣發生,蔓延速度,通通都唔到江澤民話事,就連納吉都無辦法控制。即係港共支共都無辦法預計而去做準備,此為最恐怖之處。

就算撇除共匪同巫統勾結嘅政治因素,單純講經濟,「馬爆」產生嘅經濟衝擊波對香港財金體系嘅破壞力難以預計。林鄭有誰的財金專才可用,心照不宣啦。導致嘅局面唔單只係香港內部大爆發,仲有兩把屠刀擺响江澤民兩邊頸動脈 ── 响大馬嘅「投資」同响匿藏响香港嘅,一齊化為烏有。到時唔係愛爾蘭獨立戰爭2.0,或法國大革命2.0,就係文化大革命2.0 ── 習近平飾演毛澤東,江澤民飾演劉少奇。張曉明會係邊個?請自行摷返啲史料做對比。

其實仲有其他炸彈,要數真係有排數,但呢三隻就算未爆都足以玩謝林太同統監府。所以各位香港人,尤其一直支持阿SIR嘅,真係唔駛灰心同洩氣,因為真係好戲在後頭,林鄭有排受

返回主頁

沒有留言: