__

__

港女拍AV有乜問題



若我話我唔睇AV,斷估都無人信。

麥紫莉何許人也,恕小弟孤陋寡聞。但佢話去日本拍AV新聞一出,就真係有點震撼。36G 巨胸唔只震撼、感到窒息,仲即時反應係港女普遍頂多都是B-C cup,呢位女子果然不同凡響。

當然,仲有另一震撼,就是港燦普遍地性取態偏向保守,再直接啲講就是性潔癖,極其量敢做唔敢講。去日本拍AV,確實難以想像竟然有港女夠膽。而相對地,就當然好多人泛道德主義上腦說三道四,更有唔少人sexual associate 評頭品足。

客觀地講,拍 AV 比賣身做141需要更大勇氣,因為唔只要同陌生男人做,仲要係咁俾人睇。甚至乎日本 AV 要求女角更誇張的表情、反應,剩係拍攝過程都已經唔係一件樂事。

日本人看待 AV 女優,雖說不上尊重二字,但起碼唔會港燦咁只會泛道德主義上腦。歸隱收山之後唔會視為生人物近、甚至過街老鼠。

但又掉轉嚟講,一個女仔踏上拍AV之路,都係佢自己嘅選擇;就是他日搵夠收山唔再拍,搵到個男人肯同佢過世,亦只係個女仔同嗰個男人嘅私事,又關你啲外人乜嘢事呢!

無錯,Google 返晒佢啲新聞,都好大陣「造新聞」搏上位嘅味道,只是香港嘅演藝圈生態就係咁,唔咁做真係唔知捱到幾時。而麥紫莉仲有個家庭背景問題,係咪「麻甩阿伯上匪區娶村姑」就不得而知,但至少「肯拋個身出嚟」,總好過响廣州有層樓收租然後嫌香港公屋細間仲要攞綜援嘅嗰啲阿嬋吖。

鍾意就睇,唔鍾意咪唔好睇囉。好多事情根本就係咁簡單。唔駛下下見到人做啲奇特事就大驚小怪!

返回主頁

沒有留言: