__

__

港燦耶教好鍾意「被燒春袋」



何謂「被燒春袋」?此出自電影《賭俠大戰拉斯維加斯》其中一幕萬梓良大叫「阻人扑野死左會俾人燒春袋架!」的對白。

上星期中環舉行的「18+ Central」成人展,熱門討論話題除咗表演節目出現「飢渴慾女猛擒肌肉男」場面之外,又有一堆應該又係耶撚匿响背後嘅所謂家長團體瘋狂投訴,雖然展覽及活動可以繼續,但是不少展品就要「打格」。

單純針對呢班 (疑似)耶撚嘅家長所做的,其實同「衝入公廁、泳池更衣室鬧人做乜除褲」無分別!

第一,雖然小弟嘅比喻「唔係好衛生」,但要疴屎疴尿點可能唔除褲就是事實。主辦機構已經表明只限18歲以上入場,亦要求入場人士出示身份證證明「夠秤」。既然主辦機構嘅措施客觀上唔會有未成年少女/少男入場,講乜嘢「荼毒青少年」唧!比喻準確無誤吧!

第二,「家長」二字引伸出嚟即係有仔女,除咗人工授孕,佢哋未扑過嘢、或Baby Kingdom 用詞 「Do Do 然後 Bingo」呀!呢堆所謂嘅家長係咪打算對住仔女問「我點樣嚟呢個世界」嘅時候回答「石頭爆出嚟」吖?! 「性」就是與生俱來的,你哋避要而不談係閣下嘅選擇,但無法避過「搞嘢」是人生必然的其中一個環節。

第三,就算要秉承班所謂家長可能抱持住「唔生唔駛做」、或耶撚們拎住「生養眾多治理這地」的聖經經文,而認為唔需要考究性愛及相關的事情,無緊要。但相反地即係「要生就要做」,即如疴屎疴尿都必定要除褲啦!你哋做過就唔俾其他人做以至講?咁同「响公廁、更衣室鬧人做乜除褲鳩揈揈、波浪浪」有乜分別!

第四,再就算承如班所謂家長認為不能公開講「性」,而所以要 Ban 咗個展覽。但佢哋打算要BB,就响 Baby Kingdom 「請教」有何要準備的時候,班師奶就你一言我一語,講「睇中醫」之外,仲會講「要計準排卵期」,甚至「做完 (Do Do 完) 記得楝高腳」直頭係「床上技巧」嘅嘢。更唔好話班師奶响友儕之間總會揩邊的講到同老公點點點....... 咁你哋又講!正一「周官放火」、「嚴人寬己」,或是網上術語「搬龍門」所為!虛偽到唔駛管匪浩鳴之流都使正常人討厭基督教。

第五,再再就算唔講「扑嘢」,班師奶唔會「研究」邊個牌子嘅 M 巾好用、有無婦科醫生介紹!喂阿姑,你哋認為「生仔先至要做」,駛乜研究呢啲嘢呀,想生咪「校啱時間」同老公 Do Do 咪得囉!

第六、完全撇除「扑嘢」同泛道德主義,男人天生就有啫啫春袋,女人天生就有鮑鮑、成年就有胸有波,投訴遮晒啲相片、畫像,唔等如會啲性器官、身體性徵就從此消失於香港。不過,對呢堆港燦小農奴隸師奶嚟講,「唔講唔等如唔存在」是太高深嘅「學問」了,佢哋只會識得「眼不見為乾淨」。

唔同人對性有唔同嘅理解、想像、要求、期望,因而會探索「生仔先要做」以外嘅關於性嘅事情,客觀上不過是有如「百貨撞百客」嘅道理而已。引伸出來,點解耶撚家長講「做完楝高腳」就得、其他人「研究」狗仔式、側背式就唔得?再點解耶撚家長講M巾就得,其他人講情趣內衣就唔得?講到尾不過係班耶撚自以為擁有真理就可以充當道德判官,加埋小農基因背後的大一統思想,見到呢啲「異類」所為就喊打喊殺而已。

再上推一個層次「政治化」去講,共產黨要進行「思想控制」嘅統戰係要無孔不入,要由日常生活開始去管,而衣食住行可透過經濟手段就能成功操控,但「扑嘢」用經濟手段頂多只能「無地方扑」而未能促成完全操控,用「道德」先可以針對人類本能嘅思想完成目標。班耶撚咁鍾意做道德判官,梗係好好利用囉。再者,殖民主義另一個目標係要壓抑殖民地原住人口嘅增長,連「扑嘢」都管埋先可以實踐呢個目標。這不僅解釋到耶撚是支那共匪在香港進行殖民嘅幫凶,亦相反地睇到耶撚們一邊廂「我唔識政治」但實際表現剛好相反,加埋管浩鳴之流,無得怪人嗌「耶撚」「耶閪」囉!

舊約聖經《雅歌》2:3「我歡歡喜喜坐在他的蔭下,嘗他果子的滋味,覺得甘甜」,神學研究認為是在描述口交,書密拉食緊所羅門王條腸;另外 7:7「你的兩乳如樹上纍纍的果子」、7:8「願你的兩乳如一掛一掛的葡萄串」則在指所羅門「欣賞」緊妻子書拉密的胸脯,甚至是以現今香港通俗講法「揸緊書密拉對波」,繼而認為上帝容讓人享受性愛 / 享受性愛作為「生養眾多,治理這地」的恩賜。只不過當下香港嘅耶教只會泛道德主義,唔會點講。而要再臭串的講,班師奶同班耶撚用箱頭筆油黑咗呢幾段經文,甚至是搣咗整章《雅歌》,先好再做「道德判官」宣揚「泛道德主義」。

返回主頁

沒有留言: