__

__

唐琳玲有幾大可能係國安特務??



將唐琳玲刑事蔑視法庭案件聆訊過程所披露嘅案情佢所做過嘅事,包括詐傻扮喪亂噏廿四,進行拆解,佢嘅身份其實已曝光。再連埋今日《星島日報》無端端查佢家宅,更是 >99.9% 肯定佢係國安特務。

近乎即影即經微信「朋友圈」send 出街,如果純粹係無鬼聊聊手痕影相打卡,駛乜咁急要 send 出去!睇嚟佢唔只係心急「交功課」,仲有可能係擔心被發現後要求即刻刪除相片。呢啲做法仲唔係進行收集情報工作,真係搵鬼信。

「點相」當然係影相嘅目的之一。但為乜要「點相」?「暴動」案件本身嘅政治性質,港共支共虎視眈眈要「鋤死」所有被告,只係最表面嗰一層嘅因素。習匪近平班友幾年來成日都批評香港嘅司法制度唔配合政府施政,要求實施三權合作。雖則當前律政署同成堆投咗共嘅Mag仔、法官都已經執行緊,但支那共匪仲未完全控制香港整個司法系統,而其中陪審團制度對支那共匪而言就是使每一宗具有政治元素嘅案件所存在嘅變數。單係睇梁天琦嗰條煽惑罪被陪審團裁定不成立,就是例子。

支那共匪同港共傀儡政權都知道如果一下子取消陪審團制度,英、美、歐盟都必定加快「處理」香港嘅問題,但要保留陪審團制度又要消除衍生嘅變數。唯一能做嘅就係威嚇警告全香港所有符合任陪審團資格嘅人醒醒定定「跟隨党嘅路線」。「影相」嘅過程仲唔係執行呢個任務,真係搵鬼信。執行得任務,唔係國安咁係乜水呢請問!

至於唐琳玲唔知真傻定係假癲嘅行為,與及虛報地址,撇除同聆訊有關嘅角度而暫不能談論。但佢似乎在 buy time ── 拖延法庭審佢都係其次,而係要確定「上級」已經收到晒啲料。另外,支那共匪的鬥爭過程,詐傻扮懵係慣用嘅技倆,爭在水平高低而已。例如毛匪澤東在1962年的「七千人大會」之後到文化大革命爆發中間的四年嘅扮嘢,就是高水平。

至於《星島日報》今日嘅「起底」報導,簡直神來之筆。首先,無準確嘅情報資料,記者如何成功將一個癲癲地嘅人「起底」?情報來源自邊度,望到邊個係老細已經唔駛再多講。至於報導內容,曾在中国領事館工作,完全確認咗唐琳玲嘅身份。另外,35歲之齡亦係一個重要訊號,原因係推算返佢1982-83年出生,支那匪區正實行計劃生育。一孩政策之下想生多個唔係唔得,一係就收買計生辦官員,一係就是共匪黨內有啲勢力。佢竟然仲有個細佬,意味唐琳玲隨時冚家都係「唔簡單」。

鄭若驊會點處理佢單案就理唔到,唐琳玲有乜下場亦無必要理。不過,成件事好清楚睇到支那共匪如何侵襲香港司法系統。香港嘅執法同司法系統已經係完全信唔過。

返回主頁

沒有留言: