__

__

新加坡向香港打響第一槍


馬來西亞前首相納吉有關嘅一連串貪瀆案件,一直都推斷均同支那共匪有關,不過無乜人信,以至就算唔少金錢方面嘅數據證明,仍然有好多五毛思想嘅人形生物認為只係「扣帽子」。但新加坡突然爆出在2016年4月已要求香港根據國際刑警紅色通緝令拘捕引渡 1MDB 白手套劉特佐,可是港共傀儡政權律政司、保安局及警務處拒絕,就將所有唔信嘅人同五毛大巴大巴咁扯埋去封口屈機完勝,並同時揭破支那共匪、港共、巫統之間嘅勾當關係。

首先,所謂香港特區政府不過是支那共匪的傀儡,相信除咗土共同五毛,唔會有人反對呢個講法。傀儡就得事事以主子嘅利益為先,聽從主子吩咐。香港作為國際刑警嘅成員,道理上必須協助緝捕通緝犯。但保安局及警務處竟敢大膽拒絕,唯一解釋就是支那共匪有「柯打」── 劉特佐呢個人唔拉得。

然後,如果支那共匪唔係同巫統 (尤其是納吉) 有金錢利益關係,拉劉特佐根本就唔會有問題。言下之意,唔拉劉特佐,即係引證佢牽涉其中嘅 1MDB 弊案涉及嘅資產同金錢,就是有支那共匪嘅成份响度。即係「小學雞搜書包」嘅道理。

跟住去返港共嘅一邊。新加坡透過國際刑警發出紅色通緝令並請求港共「做嘢」,即是話當時新加坡政府已經掌握情報劉特佐嘅藏身地點就係香港。劉特佐要「著草」大把地方可以去,只不過匿得嚟就算俾人發現都唔會「出事」,藏身之地就要有相當嘅勢力確保佢嘅安全。而藏身之地為乜要保證佢嘅安全,必然涉及利益二字。香港同劉特佐有何利益?納吉嗰最少1000億港元存款應該係證據之一;而又再去返「傀儡政權」呢一點,劉特佐同支那共匪有利益關連,共匪呢個主子自不然要吩咐傀儡要提供「照顧」。

留意新加坡要求港共「做嘢」嘅時間係2016年,當時還是「689暴政」時期。689 在共匪党內的上線可追溯至江匪澤民;而自從納吉由2009年出任首相以來,支那共匪就大舉到馬來西亞「投資」。根據這個時間因素,就引證到 689 是涉及其中的共犯,或至少係受老江擺佈。否則,袁匪國強點可能對 Interpol 食咗豹子膽,拒絕同新加坡警方合作!

另一方面,馬來西亞警方上週打算嚟香港拉人,但有消息劉特佐「閃人」去咗澳門。除非港共傀儡政權「放哨」,否則點可能時間上會咁巧合!而且,馬來西亞政府早於劉特佐「過大海」前宣佈撤銷佢本護照,劉特佐以乜嘢證件入境澳門?請記住,香港身份證係可以入境澳門的!有香港身份證的話,亦可以攞到特區護照。劉特佐必定考慮到要隨時「鬆人」而需要有一本護照......

新加坡點解事隔兩年先至「爆大鑊」,李顯龍同行動黨政府先至知道。但「對口單位」計有律政司、保安局及警務處。鄭若驊、李家超同盧偉聰除非刮返當時在位的袁國強、黎楝國同「禿鷹」曾偉雄出嚟解畫,否則唔想做當災白狗都幾難。

後記:
1. 如果「護照」推斷屬實的話,新加坡同馬來西亞就有足夠理據,再加上可以因應港共傀儡政權放生劉特佐進行報復性質措施,隨時撤銷特區護照免簽證入境。不過,港燦外遊首選是日本,就算星馬真係取消免簽,都只會繼續基於「我討厭政治」而 Who fucking cares
2. 就是支那共匪、港共、巫統呢個「三角關係」,解釋到點解香港傳媒近年對馬來西亞嘅新聞,尤其是今年大選,作出冷處理。

返回主頁

沒有留言: